Seminář zachování českých zvyků v Gastronomii
V sobotu 30. října 2010 jsem se zúčastnil odborného kuchařského semináře na téma Zachování českých zvyků v gastronomii na hotelu Zvíkov, Zvíkovské Podhradí.
Seminář pořádá pobočka AKC ČR Šumava. I naše škola je členem pobočky a škola je i držitelem ocenění AKC ČR - bronzová medaile M. D. Rettigové. Předsedkyní pobočky je paní učitelka Pítrová.
Lektorem byl náš přední odborník a nestor české gastronomie pan Jaroslav Sapík. Účastníkem semináře byl i pan Michael Klíma.Pan Sapík pana Klímu vyzval, aby účastníkům pověděl něco ze svých bohatých životních a kuchařských zkušeností.Hlavně o svém pracovním pobytu v USA. Nejen já jsem byl překvapen, s jakým odborníkem jsem měl možnost se poznat.Zajímavé vyprávění mě inspirovalo k tomu,abych vyhledal stránky pana Klímy: www.hostovka.cz. Našel jsem i kdy byl,pan Klíma hostem pořadu Kluci v akci –dílu: „Legendy české kuchyně.“ Máte tedy možnost se se stránkami pana Klímy seznámit.
A jaké je jeho životní krédo? „Brzy do postele, brzy vstát, propagovat se a tvrdě pracovat.“