E - Stravovací a ubytovací služby - profil oboru
65-51-E/01 E - Stravovací a ubytovací služby

Délka přípravy 3 roky
Určeno pro hochy a dívky
Ukončení vzdělání: závěrečná zkouška
Získané vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
Obor je určen i pro žáky se zdravotním postižením, případně zdravotním znevýhodněním.
Odborné vzdělávání poskytuje žákům soubor vědomostí, praktických dovedností a návyků nezbytných pro jejich budoucí uplatnění, zejména v profesi kuchař.
Absolvent disponuje kompetencemi příslušnými pro výkon odborných prací při přípravě a odbytu pokrmů a nápojů. Uplatní se jako kuchař ve výrobních zařízeních od přijetí surovin do skladu, jejich technologickou úpravu, až po expedici hotového výrobku ve velkých, středně velkých i malých provozech, dále v provozovnách rychlého občerstvení, ve výrobnách jídel a knedlíků. Bude schopen připravovat jednoduché teplé a studené pokrmy, pokrmy vyráběné z polotovarů a nápoje.
Odborné vzdělávání probíhá v našich odborných pracovištích včetně moderní cvičné kuchyně.
Odborná příprava má těžiště v přípravě pro výkon kuchařských prací.
Vyučované předměty:
Český jazyk a literatura
Matematika
Občanská výchova
Tělesná výchova
Informační a komunikační technologie
Potraviny a výživa
Gastronomická zařízení
Gastronomická technologie
Stolničení
Odborný výcvik